Title Image

Podcasts

PODCASTS OP YOUTUBE

Podcasts worden steeds populairder. Sinds podcasts ook terug te vinden zijn  iTunes of Spotify weet een veel ruimer publiek ze te appreciëren.

 

Maar wist je dat veel populaire podcasts tegenwoordig ook op YouTube gepubliceerd worden? Dat is niet zomaar toevallig.

 

Podcasts op Youtube

YouTube is een enorme verzameling video content. Heel wat kijkers zijn op zoek naar interessante en authentieke verhalen die specifiek gericht zijn op een niche publiek. Eigenlijk net wat de meeste podcast zijn, gerichte verhalen over onderwerpen die in de klassieke media slechts oppervlakkig aan bod komen. Het enige verschil, podcasts zijn meestal enkel audio en voor YouTube heb je video nodig. Eens kijken waarom het zinvol is om deze mee aan te bieden.

 

Bereik van YouTube podcasts

YouTube is een platform met een enorme visibiliteit. Het is een van de populairste websites te wereld en de video’s duiken frequent op in de zoekresultaten van Google. Dit zorgt ervoor dat het bereik van je podcast enorm toeneemt en dat ook diegene die niet thuis zijn in de wereld van de podcasts je verhalen eenvoudig kunnen ontdekken.

 

Podcast video maken

De productie van de video’s kan relatief eenvoudig in een podcast studio. Door een standaard opstelling te gebruiken die door één technieker bediend kan worden kan je audio en video relatief eenvoudig samen opnemen. De meerkost is beperkt en weegt niet op tegen het extra bereik van je video podcast. De tijd voor het zoeken van je gasten, inhoudelijke voorbereiding en eventuele montage van je opnames blijft immers grotendeels gelijk aan die van een audio podcast.

 

Wil je meer weten of YouTube podcast, opnames in onze podcast studio of de optimalisatie van je Youtube kanaal? Laat het ons weten.

DE VOORDELEN VAN

YOUTUBE VIDEO PODCASTS

Groter bereik voor je podcasts

Video beschikbaar van al je podcasts

Betere vindbaarheid van je podcast in Google

IK WIL MEER WETEN OVER

VIDEO VIDEO PODCASTS