Title Image

Storycatchers investeert in opnamestudio’s voor online video

PERSBERICHT

Storycatchers investeert in opnamestudio's voor online video

MERKSEM: Het productiehuis Storycatchers investeert in twee studio’s voor het maken van online video en YouTube-filmpjes.
Online video zit in de lift. Steeds meer bedrijven schakelen over op video om hun producten uit te leggen of om informatie aan hun klanten te geven. Zulke video’s worden gemaakt door gespecialiseerde bedrijven zoals Storycatchers uit Ekeren.

 

“Wij krijgen vaak de vraag naar klanten om opnames te doen in een studio waar ze ontspannen en comfortabel kunnen werken aan boeiende online video’s. Grote zwarte hallen zoals voor tv-opnames, zijn daar niet geschikt voor.” zegt Hans Mathieu, zaakvoerder.

 

De studio’s die Storycatchers bouwt in Merksem zijn daarom iets minder groot, licht en goed uitgerust met alle apparatuur die nodig is om een goede video op te nemen. Het is vooral zaak om efficiënt te werken en in een gezellige omgeving die veel opties biedt op vlak van beeld en geluid. Er zullen ook opnames gebeuren voor live uitzendingen op Facebook en YouTube.

 

“Wij werken het liefst met échte mensen, geen acteurs. De werknemers van een bedrijf, de leden van een organisatie, … die zelf het woord voeren in de video, spreken volgens ons meer tot de verbeelding dan een acteur.”, Aldus Hans Mathieu.

 

Mensen die het niet gewoon zijn om voor de camera te staan, moeten zich dus beter op hun gemak voelen in de nieuwe studio’s. Het zijn bovendien de allereerste studio’s die in België specifiek voor online video gebouwd worden. Een mooie primeur, dus!

 

De studio’s zullen begin 2018 geopend worden in De Koekenfabriek, de nieuwe gedeelde werkruimte in Merksem.

 

Over Storycatchers

Storycatchers helpt bedrijven bij het slim inzetten van online video in hun communicatie en marketing. Het bedrijf produceert video’s, beheert YouTube kanalen en verzorgt live uitzendingen van evenementen en presentaties op het internet.
https://www.storycatchers.be

 

Over De Koekenfabriek

De Koekenfabriek is de nieuwe gedeelde werkruimte in Merksem die vanaf september 2017 plaats zal bieden aan meer dan 50 ondernemers en freelancers uit de regio noord-Antwerpen.
https://www.facebook.com/koekenfabriek

MEER INFO

Hans Mathieu
+32 478 27 15 18
hans@storycatchers.be