Title Image

Blog

Waarom je niet alle centen in online video moet steken

  |   Video Marketing, Video Strategie   |   No comment
Enkele weken geleden stond ik nog eens voor de klas. Niet met kinderen, maar wel volleerde digitale marketeers en bedrijfsleiders op zoek naar nieuwe inzichten op vlak van online video. En, jawel, ook accountmanagers van een regionale televisiezender.

 

Als je recent nog eens een seminarie bezocht weet je het, ‘disruptie’ is overal. Maar zelden kwam het woord zo akelig dichtbij.

 

We hebben medelijden met de arbeiders die hun job over moeten laten aan robots. Of ja, misschien ook taxichauffeurs die zelfrijdende wagens als bedreiging zien nadat hun kennis over het wegennet, sinds de GPS, ook al irrelevant werd voor hun job.

 

Maar de vertegenwoordigers van een TV zender begot. Nee, daar had ik nog nooit bij stil gestaan.

 

Ik heb er mee te doen. Wetende dat reclame inkomsten elk jaar zakken in het licht van een nieuwe generatie jongeren die Enzo Knol verkiezen boven de presentatrice van hun favoriete zender. De enige TV waar mijn kinderen nog warm voor lopen heet StukTV. En mocht je er aan twijfelen, deze olijke YouTube bende maakt video’s die niet echt passen bij het waardenpatroon of merkimago van de gemiddelde zender.

 

En dan kom ik vertellen dat video marketing meer is dan een video online zetten. En hoe je met je video’s specifieke niches zeer gericht kan bereiken.  Of hoe je een YouTube kanaal optimaal kan inzetten om je toekomstige klanten te begeleiden zoals Netflix dat doet met zijn filmaanbod. Of hoe je zelfs met beperkte budgetten rendabele advertentiecampagnes kan opzetten.

 

Het was een toffe groep hoor. Goede vragen ook. Maar in één hoek bleef het lang verdacht stil.  Waarom is authenticiteit zo belangrijk bij online video, vroeg plots toch een van hen. Een terechte vraag, die illustreert hoe groot de kloof met het klassieke reclame denken is waar wij als digitale marketeers blind voor zijn.

 

Dus beste marketeer, verschuif in 2019 niet zomaar je volledige video budget richting online. Boek nog even een paar vette TV campagnes bij je lokale zender zodat ze met de inkomsten massaal hun medewerkers op video marketing cursus kunnen sturen. Het is misschien nog niet te laat.
No Comments

Post A Comment