Title Image

Blog

Gebruik jij LinkedIn al in je video marketing?

  |   Video Marketing, Video Strategie   |   No comment

Verkoopt je bedrijf vooral producten of diensten aan andere bedrijven en niet aan particulieren? Dan heb je je misschien al eens afgevraagd hoe je LinkedIn actief kan inzetten om nieuwe klanten aan te trekken. LinkedIn wordt immers maar al te vaak vergeten als ‘sociaal netwerk’ en heeft toch heel wat potentieel, ook voor video.

 

LinkedIn liep tot hiertoe een beetje achter op vlak van video. Facebook, Twitter en Instagram bieden immers al jaren de mogelijkheid om video’s ‘native’ op te laden op hun platform. Zonder dat je dus eerst je video op YouTube moet zetten om hem te kunnen delen.

 

Native video zorgt ervoor dat kijkers op het platform zelf blijven hangen. Iets wat Marc Zuckerberg en zijn vrienden veel leuker vinden dan je door te sturen naar video platform van rivaal Google. Dat de algoritmes de native content bevoordelen en je gedeelde YouTube links steeds minder in de tijdlijn van je volgers terug te vinden zijn, is dus de logica zelf.

 

In de zomer van 2017 ging men ook bij LinkedIn overstag en werd native video op grote schaal uitgerold. Een evidente keuze in een tijd dat meer en meer ondernemers en professionals starten als vlogger. Een video marketing trend die in 2018 wel eens echt zou kunnen doorbreken.

 

Maar LinkedIn gaat verder en is zopas gestart met het toevoegen van native video aan de bedrijfsprofielen op LinkedIn. De verwachting is dat de functie de komende maanden publiek beschikbaar gaat gemaakt worden voor alle bedrijfsprofielen op het platform. Het lijkt er ook sterk op van content dat op het platform zelf gepost wordt steeds meer voorrang krijgt.

 

Dringend tijd dus om LinkedIn op te nemen in je video marketing strategie, werk te maken van je eigen vlog of je medewerkers aan het worden te laten in kader van je employe branding.

 

Wat je moet weten over video op LinkedIn

  • Native (video) content krijgt steeds meer visibiliteit op de tijdlijn
  • LinkedIn ondersteundt ook vierkante video’s in 1:1 formaat
  • Een video voor het LinkedIn platform moet minimaal 3 sec en max 10 min lang zijn
  • De native video functie is nu al beschikbaar op je persoonlijke profielpagina
  • LinkedIn is bezig met de uitrol van de functie naar bedrijfspagina’s
No Comments

Post A Comment