Title Image

Blog

7 krantenkoppen over online video die we in 2017 mogen verwachten

  |   Video Marketing   |   No comment

Geen enkele marketeer die het aandurfde om in 2016 niet naar online video te kijken. Dat hebben we zelf aan den lijve ondervonden.

Toch mag het wat ons betreft wat straffer worden in 2017. We zijn geen toekomstvoorspellers of digitale waarzeggers, maar toch verwachten we de komende maanden enkele van deze koppen te zien opduiken in de media:

 

1. YouTube verslaat Google als populairste zoekmachine

We kunnen het ons amper voorstellen. En toch is het kwestie van tijd voordat YouTube de plaats van Google overneemt als het over het hoogst aantal zoekopdrachten per maand gaat. Onze kindjes zijn er van overtuigd dat dit nu al het geval is.

 

2. YouTube-sterren gaan vreemd

De aankondiging dat de bekendste YouTube-ster PewDiePie eerder deze maand zijn kanaal zou stopzetten, bleek niet meer dan een grap. Toch schakelen de zogenaamde YouTube-sterren daarnaast ook – met succes – Facebook, Snapchat of Instagram in om hun boodschap te verspreiden. Vroeg of laat verlaten ze YouTube, starten ze een – jawel – eigen TV show, of schakelen ze over naar een nieuw populair platform.

 

3. 360° video flopt

Eén van de trends in online video is 360° video. Het gebrek aan goede VR-brillen was lang een rem op de doorbraak. In 2017 zal blijken dat veel van die brillen ergens achter in de kast blijven liggen en dat 360° video veel minder groot wordt dan verwacht. Op enkele niches na gaan we dezelfde toer op als 3D video. En dat moet je dan horen van het bedrijf dat zelf de meest bekeken 360° live uitzending ter wereld heeft verzorgd.

 

4. Budgetten voor videomarketing verdubbeld

We geven het toe, deze gaan we bij de eindejaarsfeesten van 2017 zeker mogen afvinken. Het staat nu al vast dat bedrijven de mogelijkheden van videomarketing ontdekken en de budgetten binnen digitale marketing massaal verschuiven richting video.

 

5. YouTube neemt Twitter over

Over de toekomst van Twitter is al veel gespeculeerd. Twitter en YouTube zijn volgens ons heel complementair. YouTube heeft het immers moeilijk om interactie aan te wakkeren op zijn platform en is minder sterk in short video met korte houdbaarheid. Het lijkt ons dan ook niet meer dan logisch dat Google Twitter overneemt en op termijn integreert in YouTube.

 

6. Facebook maakt gebruik vierkante video verplicht

Disney heeft al aangekondigd dat ze speciaal voor Snapchat content zullen maken in verticaal formaat. Dergelijke experimenten proberen een oplossing te vinden voor het feit dat kijkers zelden of nooit hun mobiel toestel draaien om video te bekijken.Vierkante video’s zouden wel eens het perfecte compromis kunnen zijn en sneller kunnen groeien dan verwacht. Zo raadt Facebook zijn adverteerders nu al aan om vierkante video’s te gebruiken om de online zichtbaarheid te verhogen.

 

7. Tv-zenders lanceren primeurs voortaan online

We zijn het gewoon dat zenders vandaag een deel van hun content online ter beschikking stellen. In tegenstelling tot nu zullen ze hun strategie aanpassen door nieuwe content eerst online plaatsen en daarna pas op tv te tonen.  Het adagium ‘mobile first’ uit de webwereld wordt ‘online first’ in de media. Enkel zo kunnen ze hun merk in de toekomst relevant houden en vermijden dat nieuwe spelers op termijn hun plaats innemen. Bereid je maar voor op nieuwsuitzendingen die slechts een samenvatting zijn van de online items die doorheen de dag gepubliceerd zijn.

No Comments

Post A Comment