Title Image

Blog

Facebook video of gedeelde YouTube links?

  |   Video Marketing   |   No comment

Volgens een onderzoek van Socialbakers kiezen de meeste beheerders van een Facebook pagina er tegenwoordig voor om hun video rechtstreeks op het Facebook platform op te laden. Ten koste van het delen van een YouTube video dus.

 

Als je weet dat video’s het populairste type berichten op Facebook zijn dan is dit toch iets om even van nabij te bekijken.

 

Als beheerder van een Facebook pagina heb je al een tijdje twee keuzes. Je laadt je video op naar het Facebook platform zelf of je deelt de link van je video op YouTube. Dat laatste was tot voor kort de populairste oplossing. Niet onlogisch, het was lang de enige mogelijkheid.

 

Maar Facebook zou Facebook niet zijn mochten ze niet continu op zoek zijn naar manieren om meer content naar hun platform toe te trekken. Wat begon met een mogelijkheid om video op te laden is ondertussen een heus wapen geworden waarmee ze YouTube ten strijde trekken. Facebook toont eigen video’s groter. En vooral: de eigen video’s starten automatisch wanneer fans door hun tijdslijn scrollen. En om adverteerders over de streep te trekken worden sinds september de kijkcijfers (lees: views) onder de video’s geplaatst.

 

Wil dat zeggen dat je voortaan alle video’s op Facebook zelf moet opladen? Niet noodzakelijk. Maar zeker bij advertenties lijkt dat alsmaar interessanter te worden. YouTube blijft dominant maar Facebook zet sterk in op video en valt niet meer te negeren.

 

Voordelen van YouTube links

 

  • Het aantal views en shares op Facebook tellen mee om de populariteit in de YouTube ranking te verhogen.
  • Je kan de YouTube link delen op verschillende sociale media platformen, in tegenstelling tot Facebook waarbij de video enkel binnen het Facebook netwerk kan worden bekeken.
  • Je statistieken zijn correcter als je een zicht wil hebben op engagement of impact, bij Facebook zijn een heleboel views onbedoeld gestart.
  • De nieuwe algemene voorwaarden van Facebook (vanaf 30/01/15) vermelden expliciet dat alle content (dus ook video) die je op hun platform plaatst vrij door hen mag gebruikt worden, zelfs commercieel.

 

Voordelen van Facebook video’s

 

  • Jouw video’s worden automatisch gestart wanneer je fans hun tijdslijn bekijken
  • Facebook fans kunnen in jouw video’s personen taggen
  • Je krijgt meer ruimte in de tijdlijn voor je video’s
  • Het Facebook algoritme geeft meer visibiliteit aan de eigen video’s en dit zorgt voor meer engagement zoals meer likes en meer shares.
No Comments

Post A Comment