Title Image

Blog

Hoe je meer rugzakken verkoopt dankzij online video

  |   Video Marketing, Video Productie, Video Strategie   |   1 Comment

Volgens BeCommerce is de omzet van Belgische onlinehandelaars in 2013 met 18% gestegen. De online retailers trekken daarmee opnieuw een deel kopers weg uit de fysieke winkels.

 

Niet elke webshop ziet zijn omzet stijgen. Vooral kleine spelers krijgen het steeds moeilijker om potentiële kopers naar hun virtuele toonzaal te lokken. Velen verhogen hun Adwords budget in de hoop hun verkoopcijfers op te krikken, tevergeefs.

 

De oplossing ligt echter voor het grijpen: zorg dat je aanwezig bent in de natuurlijke zoekresultaten van Google.

 

Hoe klanten online zoeken

Eerst en vooral is het belangrijk te weten hoe klanten aan de slag gaan wanneer ze online een product willen aankopen. Zoekopdrachten op productcategorie zijn de virtuele tegenhanger van de rayon. Ze geven een overzicht van de verschillende producten die op de markt te vinden zijn. Op basis van product reviews maken de meeste mensen vervolgens een shortlist met de persoonlijke favorieten. De lijst bevat specifieke productnamen of codes waarmee men verder aan de slag gaat om de verschillende aanbieders en webshops te vergelijken.

 

Een online retailer die het slim aanpakt kan met video aan de slag in de review fase. Een fabrikant zal proberen om zijn product te laten reviewen en daarmee extra ruchtbaarheid aan zijn product te geven. Op vlak van video laten ze het in de praktijk nog dikwijls afweten. Niets houd je tegen om hiervan te profiteren.

 

In elk geval is het belangrijk om op te vallen wanneer klanten gericht beginnen zoeken naar een specifiek product. Door video’s te focussen op één specifiek model kan je wel degelijk hoog scoren in de rankings. Bovendien val je met de kleine afbeeldingen naast je videolink veel beter op dan de betaalde advertenties van concurrenten.

 

De praktijk

Outdoorfabrikant Haglöfs bracht de voorbije maanden ABS rugzakken op de markt die skiërs meer overlevingskans geven wanneer ze in een lawine terecht komen. Het gaat over relatief dure nicheproducten die gekocht worden als men begrijpt wat het product doet en hoe het werkt. Demonstraties zijn dus gewenst.

 

 

Voor de Belgische online retailer H-Shop werkte Storycatchers bij de lancering 3 korte filmpjes uit. Elke video vertrekt vanuit een andere centrale vraag. Als je vandaag zoekt op ‘Haglofs ABS’ vind je de filmpjes bovenaan de zoekresultaten van Google. Met opvallende afbeelding bovendien.

 "Een goede productvideo online plaatsen houdt meer in dan wat praten tegen een camera. De samenwerking met Storycatchers heeft tot een mooi resultaat geleid. Hoewel het moeilijk is om exact te bepalen hoeveel rugzakken er meer verkocht zijn door de filmpjes, is de verkoop een succes. Enkele maanden na de lancering zijn de productiekosten van de video's vlotjes terugverdiend." - Erik De Beule, zaakvoerder H-shop

De filmpjes zorgen niet alleen voor meer trafiek naar de webshop. Ze geven de winkel ook een echt gezicht. Potentiële kopers krijgen meer vertrouwen in de shop en gaan sneller over tot aankoop. Elke retailer weet maar al te goed dat de authenticiteit van de verkopers cruciaal is in het verkoopproces.

1Comment
  • Dé misvatting over productvideo's | Storycatchers | aug 19, 2016 at 14:31

    […] een showcase van je product dat per toeval ook SEO-gewijs nog eens goed scoort. Uiteraard zijn die voordelen er ook en zijn die zeer belangrijk voor jou, de producent. Dat hebben we al besproken in een vorige […]

Post A Comment